Monday, February 20, 2023

Uus meedia...?

 Tänaseks teemaks sai "Uus (ja mitte nii uus) meedia".

Miski, mis kasutab uut meediat oskuslikult

Uut meediat kasutab oskuslikult minu arust Delfi Meedia AS. Neil on olemas kõikidele huvigruppidele midagi ning nad siiani proovivad olla innovatiivsed. Näiteks nooremale huvigrupile suunates on nad esindatud kõikides sotsiaalmeedia võrgustikes (Facebook, Instagram, TikTok). Keskmise ning vanema huvigrupi jaoks on neil päris mitmeid ajakirju, mida nad kirjastavad (Kroonika, Anne & Stiil, Pere ja Kodu jt). Lisaks on neil veel oma Delfi TV, kus kantakse tihti ka üle viimasel ajal rohkem populaarsust kogunud autospordi teemasid. Veel leiab neilt podcast-e erinevatel huvipakkuvatel teemadel. Kui Eestis on midagi tähtsat on toimunud, siis võib olla üsna kindel, et selle info ka sealt leiab.
Kindlasti on nad Eestis tuntud bränd ning ilmselt polegi kedagi, kes neist midagi vähemalt kuulnud oleks. Muidugi on nad seostatud ka tihti "kollase meediaga" ning palju kasulikku infot võib kaduma minna ning paljud on ka kindlasti pahased, et enamus artikled asub siiski "maksumüüri" taga aga selline meil ühiskond praegu on, kuna paberajakirju enam väga ei tarbita.

Miski, mis paistab uues meedias märksa lahjem kui enda põhikanalis

Kindlasti paistavad vähem silma ERR-i uudised. Aga siin on kindlasti asjaoluks, et nad proovivad vältida oma "kollase meedia" mainet ning proovivad olla võimalikult usaldusväärne allikas. Õnneks neil ei ole veel siiani "maksumüüri", mis teeb ikkagi tähtsad artiklid kõigile kättesaadavaks. Isiklikult ütleks, et neil veebiväljaanne näeb väga viisakas välja ning ma tarbin ka isiklikult seda kõige rohkem võrreldes teiste veebiväljaannetega. Aga põhirõhk neil ilmselt on ikkagi televisiooni ja raadio vahendusel. Vikerraadio on ikkagi kõige populaarsem raadiokanal Eestis praeguste andmete järgi. Nad on ka proovinud elustada rakendus Jupiter aga minu teada pole neil sellest midagi väga välja tulnud. Siinkohal teevad silmad ette Go3, ApolloTV ja teised.

No comments:

Post a Comment

Kas mingi tehnoloogia saab olla iseenesest eetiline või ebaeetiline?

Tänaseks teemaks sai "Eetika ja IT". Selles postituses proovin kirjeldada tehnoloogiaid mis on eetilised ja/või ebaeetilised. Kas ...