Wednesday, April 5, 2023

Kaks tuntud IT-juhti

Tänaseks teemaks sai "IT juhtimine ja risikihaldus".

Selles postituses kirjeldan kahte erinevat IT-juhti, kes esindavad erinevaid juhitüüpe.

Elon Musk - arengumootor

Kindlasti peab välja tooma välismaistest juhtidest Elon Muski. Peab ütlema, et täitsa huvitav on elada tema ajastul. Lõpuks nagu on keegi, kellel on julgust teha ning öelda asju, mida teistel ei ole. Vähemalt mitte nii suures ringis. Eks tal on ka raha ja võim suur aga tunnen ilmselt tänu temale kõige rohkem, et meie tehnoloogia on tõesti jälle liikumas kuhugi ning tehakse asju, mis oli enne unarusse jäänud. Inimkond on ka minu arust ikka seiklushimuline ning peaks avastama ka seda kõike, mis on meie planeedilt väljas. Juhitüübina olen muidugi kuulnud, et ta ei ole just kõige meeldivam juht kui Sa temaga koguaeg koostööd peab tegema. Võib Sind vallandada kohapeal ning öelda koledaid asju. Vähemalt ta ise paneb ka juhina asjadele käe külge nign tõesti soovib oma ideid ellu viia.

Marc Benioff - treener/juhendaja

Olles ise lugenud Marc Benioffi raamatut "Trailblazer - The Power of Business as the Greatest Platform for Change" jäi ta meelde. Ta on praegune Salesforce-i ettevõtte juht. Vähemalt nii palju kui mulle on jäänud temast mulje siis ta tundub just selline juhendaja, kellega tahaks ise päriselt tutvuda. Tema arust ongi töökultuur kõige tähtsam asi ettevõttes, mitte niivõrd muud aspektid. Ta usub inimestesse, kellega ta töötab ning usun et võtmetähtsusena loeb suhtlus inimeste vahel. Ta on kirjutanud muidugi ise selle raamatu aga ta suutis ennast väljendada väga kirgliku ja energeetilisena nende asjade vastu ning on ka väga lugupeetud teiste seas kui kellegina, kes teeb asjad reaalsuseks. Eriti hästi jäi meelde, et näiteks töötajatel seal on võimalik võtta nädal aega puhkust just selleks, et tegeleda enda poolt valitud vabatahtliku tööga. Mina oleks käpp!

No comments:

Post a Comment

Kas mingi tehnoloogia saab olla iseenesest eetiline või ebaeetiline?

Tänaseks teemaks sai "Eetika ja IT". Selles postituses proovin kirjeldada tehnoloogiaid mis on eetilised ja/või ebaeetilised. Kas ...